Search
Sunday 23 June 2024
  • :
  • :

Жилетка с тежести и ползите от тренировките с нея

Жилетка с тежести

11256518_992922317398203_1498731259_n-225x300Тренировките с жилетка с тежести са подходящи както за сравнително нови атлети, така и за по-напреднали. Рано или късно, упражненията със собствено тегло стават прекалено лесни и човешкото тяло привиква с това натоварване, заедно с това и резултатие от самите тренировки не са много задоволителни и прогреса или намаля драстично или напълно спира. За да продължим да напредваме и да укрепваме мускулите си, като ги правим по-силни и по-големи трябва да увеличим съпротивлението по време на нашата тренировка. Точно тук идва на помощ допълнителната тежест, която може да бъде под формата на дъмбел, някаква раница или жилетка с тежести. Дъмбелите са сравнително добър вариант, но да ги държим в краката си е трудоемко, а не всеки разполага с колан с верига, чрез който да прикрепи дъмбела към тялото си и лесно да го използва при упражнения като кофички и набирания. Раниците също не са оптималният вариант, тъй като те не са направени с цел да поберат тежести от рода на 10 килограма и се късат прекалено лесно.

жилетка с допълнителна тежестЖилетката с тежести обаче дава възможността да тренирате с по-голямо съпротивление при това в пълен комфорт и удобство. Тя обикновено представлява елек, който има прикачени към него тежеси и лесно и бързо се слага и приляга по тялото на трениращия. Така вместо да тренирате със собственото си тегло, което да приемем е 70 килограма, може лесно да тренирате с 82-85 килограма. Тренирайки с по-голяма тежест, мускулите ще бъдат стресирани по-ефикасно и след като свалите жилетката с тежести ще се чувствате като в безтегловност. Лично аз след 10-15 серии с нея, след като я сваля мога да направя около 20 набирания само със собственото си тегло, което говори много.

Горещо препоръчвам на всеки, който има желание да тренира по-продуктивно и да постига по-добри резултати да се снабди или с някаква допълнителна тежест или със жилетка с тежести, защото наистина резултатите се виждат още след петата тренировка.

Нека Ви покажа едно видео, в което показвам най-новото от мен, а именно жилетката с тежести на MSN, надявам се да ви хареса.

Ако моята жилетка ви допадне, може да я поръчате чрез контакт формата на сайта, чрез фейсбук страницата на сайта или чрез линка по долу :)

ЗАКУПУВАНЕ НА ЖИЛЕТКАТА С ТЕЖЕСТИ – 60 ЛВ
Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *