Search
Wednesday 21 August 2019
  • :
  • :

3 храни за покачване на мускулна маса

Тъй като идва зима, а обикновено това е сезона когато всички трениращи искат да покачат някое и друго килце реших да напиша тази статия. Тук ще ви предложа 3 храни, които задължително трябва да консумирате когато искате да покачите теглото си.

Телешко

На първо място

Всякакъв вид месо – пилешко, свинско, телешко или каквото имате под ръка! Готвите и хапвате. Месото е изключително богато на протеин и различни видове аминокиселни, които ще помогнат на мускулите ви да се възстановяват и пораснат по-големи и по-силни.

 

Бадеми

 

На второ място

Бадеми – с високото си съдържание на протеин и полезни мазнини бадемите са една незаменима храна в процеса на качване. Освен това те имат редица полезни своиства, които съм изредил в ТАЗИ статия.

 

 

 

 

 

Орехи

На трето място

На трето, но не и последно място се нареждат орехите. И те като бадемите имат добро количество протеин и доста полезни мазнини. Орехите също така са богати на витамин Е, Б1, Б6, Б9, също така съдържат фосфор, магнезий, цинк и йод.

 

 

 

Коментирайте на воля – под статията! :)Казвам се Кристиян Стаменов, 20 годишен любител на спорта. Направих блога за да споделям знания и да помогна на възможно най-много хора в постигането на желаната от тях форма.


Loading Facebook Comments ...