Search
Wednesday 21 August 2019
  • :
  • :

Бадемите и техните здравословни ползи

Консумацията на бадеми има редица здравословни ползи.Те трябва да бъдат част от хранителния режим на всеки един човек! Научете защо в тази статия !

Витамин Е

Бадемите съдържат добро количество витамин Е,който е добър антиоксидант и намалява опасността от различни форми на рак.

Бадеми против лошия холестерол

Една от най-важните ползи за здравето от консумацията на бадеми е, че те помагат за намаляването на „лошия“ холестерол в тялото. Това се дължи на факта, че в бадемите се съдържат много мононенаситени мазнини, които са свързани с намаляване на риска от сърдечно-съдови заболявания.

Бадемите съдържат желязо

Само един грам бадеми съдържа 6% от нужната дневна доза!Желязото е минерал помагащ за транспорта на кислород до клетките и органите.

Високо съдържание на магнезий и калий

Магнезия се изисква от тялото за да могат да се извършват процеси като кръвообръщението, както и за пренос на кислород и хранителни вещества в организма, и повечето случаи на сърдечни пристъпи са свързани именно с този минерал.Калия е друго вещество, от него зависят и нормалното кръвно налягане и правилното функциониране на сърцето.

Фибри

Бадемите съдържат добро количество фибри,които са значително

повече в сравнение с останалите ядки и семена. Допринасят за доброто храносмилане,и „залъгват“ глада.

Хранителна стойност и общ преглед

100г бадеми съдържат:

Протеин:21г
Мазнини:50г
Въглехидрати:20г (от които 4.5г захари)
Фибри:12г
Общо калории: 578

 

Тук възниква въпроса:Как да изчисля колко са 100г бадеми?(аз пресметнах,че 2 бадема са 5 грама,така че смятайте!
Коментар:Както виждате бадемите съдържат добро количество протеин,приемливо количество въглехидрати,но и доста високо количество мазнини-въпреки това те са ПОЛЕЗНИ мазнини и е препоръчително да ги консумирате,но все пак имайте едно на ум за тези близо 600 калории,особено ако сте в процес на чистене! :)Казвам се Кристиян Стаменов, 20 годишен любител на спорта. Направих блога за да споделям знания и да помогна на възможно най-много хора в постигането на желаната от тях форма.


Loading Facebook Comments ...