Search
Saturday 25 May 2019
  • :
  • :

Билки благоприятстващи храносмилането

БилкиДнешната статия ще бъде малко по-различна и в нея ще ви споделя няколко билки, които благоприятстват храносмилането. Канелата и карамфилът действат стимулиращо, ето защо преди ядене можете да сдъвчете пръчица канела или зрънце карамфил. Една напитка, приготвена от равни части мед и ябълков оцет разредени с вода на вкус, помага за прочистването на стомаха и го подготвя за протеинова храна. Хубаво е в ястието да има лют червен пипер, който спомага за поддържане на температурата и активиране на кръвообращението. Дъвченето на джинджифилов корен стимулира слюнчените жлези, а когато се пие като чай, намалява отделянето на газове и ферментацията. Полезно е дъвченето на семена от кардамон, анансон, копър, целина и кимион след ядене, защото те стимулират отделянето на храносмилателни сокове, предотвратяват ферментацията и стомашните спазми и намаляват газовете. Лайката, макар че не стимулира храносмилането успокоява нервния стомах и е особено полезна, когато се пие под формата на горещ чай.

Много от тези билки са ефикасни, защото стимулират отделянето на жлъчна течност и солна киселина и засилват функцията на черния дроб.

Надявам се статията да ви е била интересна и ще чакам коментарите ви под нея … :)Казвам се Кристиян Стаменов, 20 годишен любител на спорта. Направих блога за да споделям знания и да помогна на възможно най-много хора в постигането на желаната от тях форма.


Loading Facebook Comments ...