Search
Monday 23 September 2019
  • :
  • :

Кардио у дома(ПРОГРАМА)

Кардио тренировка у домаЗдравейте приятели! Осъзнах, че имам доста програми свързани със силовата тренировка, но нямам нито една за кардио тренировката – която в процес на чистене е дори по-важна от силовата. Ето как се роди идеята за тази статия!

Предполагам, че на всеки от вас свободното време му е малко и тичането на стадиона или в парка не винаги е най-удобният вариант.  Ето защо ще ви предложа една програма за кардио тренировка у дома, която по нищо не отстъпва на тази на стадиона или в парка. За изпълнението на тази програма не ви трябват никакви въжета, топки и тн. – само и единствено желание.

Програмата

Малко стречинг (1-2мин) за да загреете глезените, коленете, кръста и горната част на тялото.

Пускате си хронометъра и започвате да правите подскоци все едно скачате на въже – т.е пръстите да ви се отлепят много малко от земята.  Колкото по бързо скачате толкова по добре. Два скока в секунда е добър старт, след това може да увеличавате интензивността на подскоците. След като хронометъра стигне 1 минута преминавате към следващото упражнение – high knees или високи колене.

Ето как да изпълнявате упражнението – Изпълнение на „high knees“

Изпълнявате го 1 минута и отново правите 1 минута подскоци като отлепяте пръстите си много малко от земята.
И така в продължение на 20 минути. Редувате двете упражнения. Ако ви е лесно, опитайте се да изпълнявате упражненията по-бързо и по-бързо.

Програмата е много ефективна и може да бъде изпълнявана както от начинаещи така и от напреднали.

За най-добри резултати минутите на изпълнение е добре да бъдат поне 20. Ако обаче са ви много започнете от 10-15-20 и увеличавайте.

Коментари, може да пишете под статията. Казвам се Кристиян Стаменов, 20 годишен любител на спорта. Направих блога за да споделям знания и да помогна на възможно най-много хора в постигането на желаната от тях форма.


Loading Facebook Comments ...