Search
Monday 21 October 2019
  • :
  • :

Креатин – Мнението на 1 шампион по културизъм

КреатинЗдравейте !

В днешната статия ще ви кажа няколко неща за може би една от най-често използваните добавки в днешно време – Креатина.

Предполагам, че ще има хора, които ще кажат „Добре бе Кристияне ти нали не пиеш никакви добавки какво говориш тогава???“  – Така е, не взимам нищо и за това ще ви споделя мнението на един човек, който много уважавам – Емил Цеков (който беше републикански шампион по културизъм преди няколко години..!) . Аз тренирам в неговата зала и си поговорихме специално за креатина а ето и какво сподели той :

Креатина не е градивна единица на мускулите. Единственото, което прави е да ги пълни с вода, с което те стават по-силни и издръжливи за даден период от време. След като го спрете водата събрана в мускулите от него изчезва и силата и издръжливостта ви се връщат в предишните си норми. Ако трябва да направя списък с добавки креатина ще бъде последен в листата. На първо место слагам аминокиселините и протеина, защото те изграждат мускулите.

Та така, от казаното от него сами може да си дадете сметка дали има смисъл да ползвате креатин.

Това беше от мен. Айде да ви чуя коментарите под статията.. :)Казвам се Кристиян Стаменов, 20 годишен любител на спорта. Направих блога за да споделям знания и да помогна на възможно най-много хора в постигането на желаната от тях форма.


Loading Facebook Comments ...