Search
Wednesday 21 August 2019
  • :
  • :

Гинекомастия – Какво представлява, получаване, лечение

ГинекомастияНе един път съм получавал имейли от хора, страдащи от лека или не чак толкова лека форма на гинекомастия. Реших да пусна тази статия с идеята да ви запозная с това кофти явление и да ви дам някакви съвети за лечението му.

Какво представлява гинекомастията

Ами.. погледнато от медицинска гледна точка, гинекомастията представлява увеличение на млечната жлеза при мъжете от 1 до 10 см (доста нали..). Заедно с това увеличение се наблюдава и увеличаване на мастната тъкан в областта на гърдите. Общо взето, гърдите на мъжете страдащи от гинекомастия започват да изглеждат като женски.

От какво се получава гинекомастията ?

Гинекомастията може да се получи от хормонални дисбаланси и е доста често срещан проблем при момчета в пубертета.

Освен това има и друг вид гинекомастия – физиологичната гинекомастия, която се проявява при над 50% от новородените. Хубавото тук е, че тя отшумява доста бързо и не трябва да бъде повод за притеснение.

И на трето, но не и последно място – от анаболни стероиди !

Употребата на стероиди  увеличава риска от гинекомастия неколкократно !  Защо?

-Ами защото след употреба на някакви стероиди вие увеличавате нивата на тестостерона в тялото си неколкократно. В следствие на което, тялото ви започва да се опитва да нормализира съотношението между естроген(това е женският полов хормон, който и мъжете имат в телата си) и тестостерон, при което то започва да произвежда много естроген. И в крайна сметка какво се получава ? Гърдите ви започват да растат като на шестокласничка. Честито.

Лечение на гинекомастия

Първо искам да ви кажа да не се филмирате и да не си слагате сам етикета „болен съм от гинекомастия“. Ако имате съмнения – отидете на лекар, нека ви направят изследвания и чак след това ако се установи, че наистина имате гинекомастия прибегнете до някакво лечение.

А как да се лекувам ?

Аз не съм лекар и не мога да ви дам съвет как да се лекувате, така че се обърнете към истински доктор и нека той да ви насочи към някакво лечение.
Все пак съм чувал, че има 2 начина на лечение, единия е чрез разни медикаменти, а вторият – оперативно.

Толкова от мене. Очаквам коментарите ви под статиятаКазвам се Кристиян Стаменов, 20 годишен любител на спорта. Направих блога за да споделям знания и да помогна на възможно най-много хора в постигането на желаната от тях форма.


Loading Facebook Comments ...