Search
Sunday 2 April 2023
  • :
  • :

Жилетка с тежести и стрийт фитнеса

Street Fitness ЖилеткаУпражненията със собствено тегло, заедно със всичките им стрийт фитнес вариации обикновено дават добро и изразено развитие на мускулатурата при всеки един начинаещ. След  известно време обаче натоварването, което упражняваме чрез различните видове набирания, кофички, лицево опори става не достатъчно и мускула спира да се развива със същото темпо, с което се е развивал до този момент.  Тук голяма част от трениращите се озадачават  и прекъсват своите тренировки, захвърляйки дългогодишния си труд на боклука поради ясно изразената липса на прогрес.  За да избегнем такъв застой е нужно да предоставим на телата ни нов тип натоварване, различно от досегашното. Това може да го постигнем като добавим допълнителна тежест под каквато и да било форма: жилетка с тежести, дъмбел закачен на колан, раница с тежести , българска торба или каквото си пожелаете.

Жилетката с тежести е малко по-удачният вариант тъй като цялата и тежест е разпределена равномерно, което не дава предпоставки за асиметрия при редовни тренировки.

Упражнения с жилетка с тежести

Набирания

Набирането е old school упражнение номер едно. Различните му вариации гарантират натоварване над огромен брой мускули. Добавяйки допълнителна тежест в порядъка на 10-20+кг то се превръща в предизвикателство дори за хора с голям тренировъчен стаж.

Клекове/Напади

Краката също може да бъдат натоварени чрез допълнителната тежест предоставена от жилетката. Клековете и нападите остават страхотни алтернативи упражнения, като по-напредналите могат да изпълняват и по-трудни упражнения като клекове на един крак.

Кофички и лицеви опори

Кофичките и лицевите опори, заедно със набиранията са класически old school упражнения, които винаги са давали и ще продължават да дават добри резултати. Те са страхотно упражнение за начинаещи и за хора с някакъв тренировъчен стаж зад гърба си. Добавянето на допълнителна тежест към тях би стимулирало значителен мускулен прогрес, ако се храните достатъчно разбира се.

Извода от всичко казано до тук е, че за да се прогресира трябва да се вдига работната тежест. Хората трениращи в залата имат тази възможност поради огромния избор от тежести  и упражнения, но за тези които поради една или друга причина тренират на лостовете или у дома, една жилетка с тежести би била от полза.

Надявам се статията да ви е била интересна. Ще се радвам да ми пишете коментари тук или във фейсбук.

 
Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *