Search
Wednesday 21 August 2019
  • :
  • :

Как да си направим дъмбел ! | How to make a dumbbell or a barbell

This post is also available in: English

Как да си направим дъмбел

Тъй като напоследък получих доста имейли, в които ме питахте „как мога да си направя дъмбел“ реших да напиша и тази статия.Сложих я в раздел „Програми и съвети“ , тъй като я причислявам по скоро като съвет.

 

Всички знаем, че готовите тежести – дъмбели, щанги, лостове и каквото и да било са супер скъпи и не всеки би дал 50-60 лева за някакъв 10 килограмов дъмбел! Тук идва момента в който трябва да сте креативни и да намерите едно по-лесно и ефтино решение! Не се сещате? Е.. аз ще ви помогна :)

 

 

Какво ви трябва?

Пясък, вода, цимент, желязо/нещо за дръжка, 2 бутилки от вода(10 литрови да речем) и цели двадесетина минутки на разположение!

 

Начин на приготвяне

как да си направим дъмбел

Режете бутилките по средата като горната част отива в коша а долната се пълни с цимент, вода и пясък.

Слагате повече вода и пясък и по-малко цимент, бъркате докато стане еднородна смес.След като вече сте напълнили тубата слагате желязото по средата като намирате някакъв начин да го застоите право.

Оставате го за 2 дни да изсъхне, след което повтаряте процедурата – Режете втората бутилка през средата, пълните долната част с вода, цимент и пясък, бъркате докато стане еднородна смес и след като сте готови слагате вече засъхналата част в/у прясно напълнената и оставате за 2 дни!

Готово! За по-малко от 5 лева имате до 20кг дъмбел, яко а? :)

 

ПС : Още една статия, в която може да видите много нови снимки !!! Цъкнете ТУК
Ако имате въпроси  – питайте! :)



Казвам се Кристиян Стаменов, 20 годишен любител на спорта. Направих блога за да споделям знания и да помогна на възможно най-много хора в постигането на желаната от тях форма.


Loading Facebook Comments ...