Search
Wednesday 21 August 2019
  • :
  • :

Как да си направим халки | How to make training rings

This post is also available in: English

Как да си направим халкиЗдравейте приятели! Ако сте си задавали въпроса ‘как да си направя халки’ тази статия е точно за вас! Халките са страхотно допълнение към всяка една тренировка и предлагат голям набор от упражнения, които са подходящи както за средно напреднали, така и за напреднали. Единственият им недостатък е, че са скъпи, но в тази статия ще научите как може да си ги направите за по-малко от 10 лева!

Сложих тази статия в раздел „Програми и съвети“, тъй като я определям по-скоро като съвет.

Да започваме!

Нужни неща

1) 2х70см. PVC водопроводни тръби ; Ф25 или удобната за Вас дебелина
2) Малко пясък
3) Изолирбанд
4) 2 х 1метър връв (едни тънки въженца ,като тези на които простирате дрехите :D)

5) Готварска печка
6) Здрави въжета
7) Алуминиево фолио
8) Някакъв кръгъл съд с диаметър ~18см. (тава,тенджера или нещо друго)

Начин на приготвяне

1) Прекарвате през тръбите по 1 метър връв (да стърчи по ~15см от двата края на тръбите)

 

2) Взимате двете тръби , омотавате единия от двата края на тръбата с изолирбанд.

 

3) Пълните тръбите със пясък до горе.

 

4) Омотавате и другия край на тръбата с изолирбанд , така че пясъка да не пада, а връвта/въженцата да стърчат от 2та края.

 

5) Свивате/Огъвате тръбата и след това завързвате връвта/въженцата, които стърчат от двата ѝ края, за да може тръбата да остане в сегашната форма (нещо като полуокръжност)

 

6) Слагате в печката за 10минути (която вече трябва да е загряла на 180C градуса) , като под тръбата трябва да има алуминиево фолио!

 

7) Слагате я около съда с диаметър ~18см(трябва да бъде около съда за да заеме формата му) Когато е гореща тръбата може да се огъва и заема формата на съда. Чакате така, докато изстине и се втвърди или пък можете да вземете тръбата заедно със съда и да облеете бъдещата халка със студена вода , за да се стегне по-бързо.

 

8 )8) Разлепяте изолирбанда , изсипвате пясъка , махате връвта , измивате тръбата от вънка и от вътре.

 

9) Намирате си здрави въжета и парче (медна) тел. Връзвате единия край на въжето за тела и след това прекарвате през тръбите, докато въжето се покаже и после махате тела.

 

10) Връзвате двата края на прекараното през тръбите въже на възел. След това избирате по най-подходящия за вас начин как да закрепвате халките :
– Връзвате друго въже , което минава през халките и се връзва за лост
– Чрез въже и карабинер ( карабинера се закача на лоста и халките висват надолу )

 

11) – Повтаряте горните стъпки и с другата тръба.

Готово! Вече имате 2 халки, които само трябва да закачите на лоста и да изпробвате!

Тук искам да добавя, че лично аз не съм изпробвал този метод и аз НЯМАМ халки! Цялата технология ми беше предоставена от Георги Велев за което страшно много му благодаря. Надявам се статията да е била изчерпателна. Ако имате въпроси/критики – пишете по 1 коментар.Казвам се Кристиян Стаменов, 20 годишен любител на спорта. Направих блога за да споделям знания и да помогна на възможно най-много хора в постигането на желаната от тях форма.


Loading Facebook Comments ...