Search
Wednesday 21 August 2019
  • :
  • :

Какво НЕ трябва да купувате за да отслабнете

This post is also available in: English

Колан за отслабванеТъй като вчера получих имейл, в който ме питаха за мнението ми за тези колани за отслабване реших, че темата заслужава да бъде развита в една статия. Общото ми мнение за всички тия неща, които някак си като с магия ще ви ‘стопят’ мазнините от корема и бедрата е, че са пълна глупост и загуба на пари и време! Няма как да отслабнете с тях!

Сега да направим 1 по-обстоен преглед на някой от най-често срещаните лъжи.В тази статия няма да слагам снимки и конкретни имена на продукти, за да не стане така, че да си имам проблеми след това.

Номер 1 – вибриращ колан

Добре замислете се по какъв начин тая джаджа може да ви накара да отслабнете? Какво прави? Клати ви корема и си мислите, че по този начин ще отслабнете..??? Друг път. Ако все продължавате да вярвате – вместо да купувате такъв колан – мачкайте си корема с ръце по 30 мин на ден и ви гарантирам, че резултата ще е същият! – никакъв.

Номер 2 – запарващ / дунапренен колан

Е това вече е върха на сладоледа.. ? Слагате го, става ви мокро на корема и ОТСЛАБВАТЕ? Аха.. да ама не. Не се ли движете вие НЕ изгаряте калории и по този начин просто НЯМА как да отслабнете. Единственото нещо, което прави този колан е да ви дехидратира. По този начин вие губите само и единствено вода, която в последствие отново ще си набавите. Между другото точно поради този си дехидратиращ ефект, тези колани са и доста опасни, особено в по-топлите дни.

Вибрираща гира

От няколко месеца станаха доста популярни. Представляват жалко подобие на гира, която се клати в ръцете ви от някакъв електромотор. Не си струва да коментирам колко безполезна е.

Ръкохватки за дъмбели и лостове

Закачат се на дъмбела/лоста и един вид правят желязото по-дебело. Струват по 40$ и се съмнявам да има някакъв кой знае какъв ефект. Дори и да има, такъв ефект може да постигнете като просто увиете мястото където хващате дъмбела/лоста с кърпа и сте готови! 40$ в джоба.

 

И какъв е извода след всичко казано до тук?

– Ако искате да отслабнете, ходете на стадиона а не търсете ЛЕСНИ начини да го направите пред телевизора или компютъра! Ако тичате 30 минути всеки ден и прочетете половината от статиите в раздел Хранене, за 1-2 месеца може да постигнете ВИДИМИ резултати.

Толкова за тази статия, може би в бъдеще ще има и продължение.Казвам се Кристиян Стаменов, 20 годишен любител на спорта. Направих блога за да споделям знания и да помогна на възможно най-много хора в постигането на желаната от тях форма.


Loading Facebook Comments ...