Search
Wednesday 20 March 2019
  • :
  • :

Какво трябва да знаете за мюслите | What you need to know about oatmeal

This post is also available in: English

мюсли корнфлейкс овесени ядки

В тази статия ще обсъдим една доста често срещана напоследък храна – мюслите .

Моето мнение

Моето мнение е, че мюслито е една сравнително добра храна и трябва да бъде избягвано само вечер.
Най-добре е да го хапвате за закуска или преди тренировка, тъй като съдържа много въглехидрати, които трудно бихте изразходвали докато спите.Различните мюслита имат различен състав, но това което имам аз в момента съдържа на 100г – 88гр въглехидрати,10гр протеин и 2гр мазнини и общо 380kcal което е идеално като за закуска (е.. придружено с 5-6 белтъка, тъй като протеина му е мъничко).Освен изброените съставки мюслито е богато на фибри, които от своя страна помагат за храносмилането и ви държат сити за по-дълго.

Ако сте в процес на чистене, може би по-удачният вариант ще бъде да замените мюслито с овесени трици, тъй като те имат малко по-малко количество въглехидрати.

Как да си приготвите мюслите

Има доста варианти, но аз ще ви предложа само 3 от тях.

1. Мюсли с вода – На вкус доста зле, но пък ако чистите това е по-добрият вариант от колкото с мляко.

2. Мюсли с прясно мляко и мед – Любимият ми вариант! Имам чувството, че мога да го ям по цял ден.Дава голямо количество енергия и поне мен ме държи сит доста дълго време.

3. Мюсли с кисело мляко и мед – Нищо особено, лично аз предпочитам вариант 2.

Толко за мюслите от мен, ако имате въпроси пишете тук или във Фейсбук.Казвам се Кристиян Стаменов, 20 годишен любител на спорта. Направих блога за да споделям знания и да помогна на възможно най-много хора в постигането на желаната от тях форма.


Loading Facebook Comments ...