Search
Saturday 25 May 2019
  • :
  • :

Кога да започнем с чистенето за лятото

Стаменов

 

Здравейте приятели!

Ето, че зимата малко по малко си отива и съвсем скоро ще дойде време да показвате изградената мускулна маса по плажовете. Та.. доста хора ми задават един и същи въпрос, а именно „Кристияне, кога е добре да започна да чистя за лятото, че зимата малко съм омазнил?“

Отговора на този въпрос е много относителен. Няма как да ви кажа точно колко седмици, дни или месеци да ‘чистите’.

Първо, това зависи от годините ви, ръста, килограмите, тип тяло, количество на натрупани подкожни мазнини, тренировъчен стаж и още куп ей такива неща, които могат да варират в големи граници. Така, че точен отговор на този въпрос НЕ може да се даде!

Ако все пак трябва да отговоря ориентировъчно, бих дал периода от 1-2 месеца като отговор.

Това обаче не е най-важното. Нещото, на което исках да наблегна в тази статия е въпросът дали всъщност имате нужда да чистите.

Писали са ми доста момчета със съобщения от рода на „Кристияне висок съм 165 и съм 55 кг искам да изчистя за лятото помогни ми“ и аз се скъсвам да им обяснявам, как те нямат почти никаква мускулна маса, как като изчистят ще станат 49 кг и няма да има абсолютно никакъв смисъл от всички тези лишения и тн. на които имат намерение да се подлагат. Моя съвет към всички тях е да тренират много здраво и да се хранят що годе чисто за да може да натрупат достатъчно мускулна маса, и дори да качат и известно количество мазнини, след време когато наистина вече могат да си позволят да чистят, нещата ще приемат съвсем различен вид.

И общо взето това е мнението ми по въпроса. Ще се радвам ако ми пишете по един коментар под статията за да разбера какво мислите и вие.Казвам се Кристиян Стаменов, 20 годишен любител на спорта. Направих блога за да споделям знания и да помогна на възможно най-много хора в постигането на желаната от тях форма.


Loading Facebook Comments ...