Search
Wednesday 21 August 2019
  • :
  • :

Кога е най-добре да се прави кардио?

Кога е най-добре да се тичаЗдравейте приятели! Тъй като получих над 20 имейла с въпроса „Кога да тичам? Сутрин на гладно или вечер или след обяд или на обяд..?“ реших да напиша тази статия, че веднъж за винаги да изясним този ‘проблем’.

Директен отговор

НЯМА най-добро време за тичане! Когато и да тичате, вие ще горите калории и по този начин ще намалите мазнините в тялото си.  Затова по-важното е ДА ТИЧАТЕ(или плувате или скачате на въже.. или да правите какъвто и да било друг вид кардио тренировка). Сега да разгледаме преимущества и недостатъци на правенето на кардио по различно време.

Тичане сутрин на гладно – гори повече калории?

Една голяма част от вас вероятно са чували, че като правиш кардио сутрин на гладно ще сваляш по-лесно.  В това може би има малко истина, но пък като станете сутрин и не хапнете нищо, вероятно няма да имате сила да тичате толкова, колкото ако хапнете 2-3 хранения и след това отидете да правите кардио. Така, че нещата се уравновесяват.

Тичане преди тренировка с тежести?

Ако тичате преди тренировка с тежести е доста вероятно да се поуморите, и след това да не успеете да вдигнете тежестта, която бихте вдигнали ако не бяхте правили кардио преди това. Ако обаче ходите, или просто потичате за няколко минутки с бавно темо, това може да послужи като една добра загрявка за вашата тренировка с тежести.

Тичане след тренировка?

Тичането след силова тренировка няма минуси, стига да не сте се смазали от вдигане преди това.

Кой е най-добрият вариант?

Най-добрият вариант е да правите кардиото отделно от вашата силова тренировка. Да речем ако правите кардио сутрин, след закуска-нека силовата ви тренировка да бъде след обяд, или привечер.

Друг удачен вариант е да правите кардио тренировката си в отделен ден, да речем ако тренирате силово Понеделник, Сряда и Петък, кардиото може да бъде във Вторник,Четвъртък и Събота.

Толкова от мен, надявам се статията да беше достатъчно изчерпателна. Ако имате въпроси – пишете тук или във Фейсбук.Казвам се Кристиян Стаменов, 20 годишен любител на спорта. Направих блога за да споделям знания и да помогна на възможно най-много хора в постигането на желаната от тях форма.


Loading Facebook Comments ...