Search
Saturday 25 May 2019
  • :
  • :

Кога и коя мускулна група да тренирате – съвети

Мускулни групиЗдравейте !

Това ще бъде една кратка статия, в която ще ви дам няколко съвета относно подбирането на мускулните групи и разпределението им в седмичната тренировъчна програма.

1. Добре е, малките мускулни групи като бицепс и трицепс да останат за края на седмицата. Защото те така и така се натоварват при упражненията за гръб и гърди и няма смисъл бицепс или трицепса ни 1 вид да опропасти тренировката за по-големите групи.

2. Тренирайте изоставащите ви мускулни групи по-рано в седмицата, и всеки път започвайте с различно упражнение от предходната тренировка. Ако например, през първата седмица сте тренирали гърди и сте започнали с права лежанка, следващата седмица започнете със пек дек, или пък лежанка с наклон. Същото се отнася и за стрийт фитнес тренировките. Добре е всяка нова тренировка да започва със различно упражнение от предходната, за да се получи максимално стресиране на мускулите.

Коментари може да пишете под статията.Казвам се Кристиян Стаменов, 20 годишен любител на спорта. Направих блога за да споделям знания и да помогна на възможно най-много хора в постигането на желаната от тях форма.


Loading Facebook Comments ...