Search
Saturday 25 May 2019
  • :
  • :

Набирания зад врат – Добро упражнение или не чак толкова ?

Набиране зад вратЗдравейте ! Това ще бъде една кратка статия, в която ще поговорим за набиранията зад врат.

Нормални набирания vs набирания зад врат

По мое мнение набиранията са упражнение номер 1 за гръб и като цяло за горната част на тялото. Те натоварват много мускулни групи, комплексно упражнение са и не трябва да бъдат пропускани от никой уважаващ себе си фитнес маниак.

Набиранията зад врат и тези пред гърди натоварват едни и същи мускулни групи. Разликата обаче е, че при набиранията зад врат вие натоварвате страшно много раменната става (не мускула, а СТАВАТА) и вероятността за контузии се увеличава многократно.

Затова просто правете набиранията пред гърди. Най-важното правило, което трябва да спазвате е да ги изпълнявате както трябва. Това означава да дръпвате за 1-2 секунди, да задържите 1 секунда горе и да пускате за 1-2 секунди. Без клатения, инерция, подскоци и подобни лигости !

Толкова за тази статия, дано ви е била полезна и да е накарала поне 1 човек да се откаже от набиранията зад врат. Коментари може да пишете под статията, или във Фейсбук.Казвам се Кристиян Стаменов, 20 годишен любител на спорта. Направих блога за да споделям знания и да помогна на възможно най-много хора в постигането на желаната от тях форма.


Loading Facebook Comments ...