Search
Monday 22 April 2019
  • :
  • :

Най-добрата ‘добавка’ за ЗДРАВА тренировка ? – Кофеинът !

Кофеин,кафеЗдравейте машини !

В тази статия ще ви кажа няколко неща за кофеинът и защо според мен той е най-доброто нещо, което може да приемете преди тренировка.

Как действа кофеина на тялото ?

Увеличава силата.

Увеличава издръжливостта.

Забързва метаболизма.

Допринася за отделяне на адреналин а той от своя страна е пряко свързан със силата.

Как да използвате кофеина пълноценно ?

Както знаете след редовна употреба на кофеин се развива кофеинов толеранс. Това ще рече, че за да усетите някакъв ефект ви трябват все по-големи дози кофеин. Затова ето няколко съвета от мен как да се възползвате максимално от неговите свойства.

1. Приемайте кофеин само в дните когато тренирате.(за да избегнете точно този толеранс)

2. Кафето нека бъде 15-20 минути преди тренировка.

3. Ако ще ви предстой някакво силово състезание, спрете кофеина 1 седмица преди това, за да може да се възползвате изцяло от него в деня на състезанието.

За кого не се препоръчва кофеина ?

Ако имате проблеми със сърцето – стойте далече от кофеина.

Бременните жени също трябва да го избягват.

Кофеинът увеличава нивата на калций в клетката, като по този начин бързо се изчерпва калция в организма. За да си го набави за метаболитните нужди организма го взима от костите и зъбите. Затова хората, които имат проблеми с костите трябва да избягват и кофеинът! Доказано е, че за 1 чаша кафе е нужен прием на допълнителни 40мг калций (Спокойно! 100мл прясно мляко съдържат 120мг калций ! )

Моето мнение

Лично аз съм много доволен от действието на кофеина. Всяка тренировка преди която съм пил 1 кафе е много по-добра от предишната, имам повече сила и енергия !

Препоръчвам ви да си направите експеримент като пиете 1 кафе преди тренировка и ще се радвам да споделите как е протекла тя с 1 коментар под тази статия.Казвам се Кристиян Стаменов, 20 годишен любител на спорта. Направих блога за да споделям знания и да помогна на възможно най-много хора в постигането на желаната от тях форма.


Loading Facebook Comments ...