Search
Saturday 25 May 2019
  • :
  • :

Основния период при трениращите „чисто“

Основен период

 

Здравейте скъпи приятели!
Първо искам да ви се извиня затова, че последните 1-2 седмици не бях много активен, но имах много неща да върша, та почти не ми оставаше време да сядам пред лаптопа.
Както и да е, нека да преминем към статията, темата на която ми беше изпратена от вас чрез фейсбук страницата ми.

Основния период при трениращите „чисто“ 

Какво е основен период?

Основния период представлява период от време, през който трениращия се храни по-стабилно, редовно надвишава нужните му дневни калории, лесно вдига работната си тежест и респективно увеличава силата и размерите си.  Идеята на основния период е да се качи максимално количество мускулна маса (което естествено е придружено от известно количество мазнини)  и в последствие след едно внимателено „изчистване“ да остане стабилно количество качена чиста мускулна маса.

Чистия основен период

Ако не взимате нищо, качването на мускулна маса е доста труден и бавен процес, но пък в крайна сметка постигнатото остава. За разлика от взимащите химия, чиито основен период може да бъде много по-кратък, основния период на чисто трениращите трябва да бъде доста по-продължителен. По мое мнение, той трябва да продължи около 6-8 месеца за да може да има някакъв видим резултат.

Съвети относно чистия основен период

Лично аз съм имал няколко основни периода, през които съм установил някои неща, които искам да ви споделя.

1) През основния период не ви трябва кардио.

2) Яжте повече, но сравнително чисто. Разбира се, чийт храненията може да ви се увеличат с 1-2, но като цяло се старайте да хапвате чисто.

3) Преглътнете факта, че ще загубите част от релефа си. Ако искате да имате 6-8 pack докато сте в основен период – е това няма как да стане. Точно точка „3“ е най-голямото предизвикателство, но ако успеете да се нагласите психиката си така, че това да не ви прави особено впечатление, в последствие ще сте доволни от резултатите.

4) Тренирайте с прогресивно увеличаваща се работна тежест.

И така, това са моите 4 съвета към вас. Надявам се статията да ви е била интересна. Ако имате въпроси пишете ми коментар под статията или във фейсбук страницата ми.Казвам се Кристиян Стаменов, 20 годишен любител на спорта. Направих блога за да споделям знания и да помогна на възможно най-много хора в постигането на желаната от тях форма.


Loading Facebook Comments ...