Search
Tuesday 23 July 2019
  • :
  • :

Периодично гладуване (ПГ) – Intermittent Fasting (IF)

periodichno-gladuvaneЗдравейте !

В тази статия ще ви кажа няколко неща за метода „Периодично гладуване“ или както е по-известен „Intermittent Fasting“. Статията ще бъде точна, кратка и ясна и се надявам лесно да бъде разбрана от всички.

Какво е това ?

Това е метод на хранене, който има за цел да намали мазнините в тялото ви.

Какво представлява този метод ?

Има МНОГО вариации на изпълнение на този метод на хранене, но общо взето той представлява приемане на всичките ви нужни калории за деня в малък интервал от време, след което идва доста дълъг период на гладуване (около 20 часа)

Пример :

Избирате си 1-3 дни от седмицата, в които ще го прилагате.

В тези 1-3 дни се храните в някакъв диапазон – да речем от 13:00 след обяд до 17:00 след обяд. Хапвате 2-3 ГОЛЕМИ порции храна, след което не ядете чак до следващия ден до някакъв час между 13:00 и 17:00.

Идеята на този вид ‘диета’ ако мога така да го нарека е да остави повече време на организма ви да разгради и усвои храната и след това да ‘захапе’ мазнините.

Моя поглед над този метод

До сега не съм го пробвал, така че не мога да ви кажа какви са моите лични наблюдения, но попаднах на МНОГО положителни отзиви от хора, които са го пробвали.  Така, че ако вие сте пробвали този вид хранене – моля напишете един коментар под статията и споделете наблюденията си с всички нас.

И още нещо

Ако сте решили да започнете този вид хранене – потърсете повече информация по темата от хора, които са го пробвали и помислете как да го съчетаете със силовите си тренировки.Казвам се Кристиян Стаменов, 20 годишен любител на спорта. Направих блога за да споделям знания и да помогна на възможно най-много хора в постигането на желаната от тях форма.


Loading Facebook Comments ...