Search
Wednesday 21 August 2019
  • :
  • :

Големи и оформени ръце – грешки и съвети

Кой не иска големи и оформени ръце? В тази статия ще ви дам няколко съвета за тяхното постигане! 

Всеки иска големи ръце,но не всеки успява да ги постигне .. защо?Ето няколко от най-често срещаните грешки.

Грешка номер 1

Претренирате ги! В желанието си за „ГОЛЕМИ“ ръце много хора правят грешката да ги тренират прекалено често и така се стига до претрениране което пък от своя страна не води до никакъв прогрес! Ръцете както всяка друга мускулна група имат нужда от почивка през която да пораснат и увеличат своята сила и размери => НЕ ПРЕНЕБРЕГВАЙТЕ ПОЧИВКАТА!

Грешка номер 2

Грешно изпълнение! Една голяма част си мислят,че като сложат 60кг на кривия лост и правят сгъване за бицепс вдигайки тежеста с гърба си постигат много .. друг път! Идеята е да се тренира бицепса(в този случай) а не гърба,нали? Когато ви дойде ден на гръб ще тренирате гръб,така че от следващата тренировка спирате да се клатите и вдигате бавно,задържате в горната точка и пускате бавно!

След като поговорихме за грешките да преминем към съветите които давам при тренирането на ръце.

Съвет номер 1

Ако до този момент сте тренирали гърди с бицепс / гръб с трицепс или обратно – РАЗНООБРАЗЕТЕ! Може да промените режима си като тренирате бицепс и трицепс в 1 ден, напомпването е страшно .

Съвет номер 2

Отделете повече внимание на трицепса от колкото на бицепса! Трицепса е по-голям мускул и по-голямата част от трениращите правят грешката да не му обръщат достатъчно внимание,за сметка на бицепса.

Съвет номер 3

Не прекалявайте с почивката между отделните серии! Почивката трябва да бъде от 60 до 80 секунди-НЕ ПОВЕЧЕ! С това се цели максимално напомпване на мускула => оптимални резултати.

Съвет номер 4

Включете дроп серий в програмата си за ръце.Те са страшен метод за разнообразяване и добра тренировка!(информация за дроп серий ТУК)

Това бяха моите съвети,коментирайте!Казвам се Кристиян Стаменов, 20 годишен любител на спорта. Направих блога за да споделям знания и да помогна на възможно най-много хора в постигането на желаната от тях форма.


Loading Facebook Comments ...