Search
Wednesday 21 August 2019
  • :
  • :

Тренировки след боледуване ???

Тренировки докато сме болниВ тази статия ще ви кажа няколко неща за това как да се върнете обратно в тренировките си след като сте боледували известно време. Но преди това нека кажа 2 думи за това дали трябва да тренирате докато сте болни.

Да тренирам ли докато съм болен ?

НЕ ! Ако сте се разболели, организма ви постоянно се опитва да се пребори с вируса в него като хвърля голяма част от енергията си точно за тая цел. Ако вие се подложите на някаква интензивна тренировка, то от цялата работа няма да излезе нищо добро.

Освен това, всеки е чувал, че е добре на няколко месеца да си взимате по няколко почивни дни, в които да не тренирате, нали така ? Защо тези дни да не бъдат точно тия дни, в които сте болни ?

А как да се върна в тренировките си след като съм боледувал ?

-Бавно и постепенно !!! След 1-2 седмици на боледуване вие вероятно сте свалили няколко килограма, силата ви е спаднала, издръжливостта също.

Ако се опитате да направите една от тренировките си, които сте правили преди да се разболеете, то шанса да се контузите или пренатоварите е 100% !

Започнете с някаква тренировка, която представлява половината от тренировката, която сте правили преди това и в продължение на 1-2 седмици покачвайте малко сериите/повторенията/интензивността и така докато стигнете предишното си ниво !

Това беше от мен. Ако искате да допълните нещо може да ми пишете един коментар под статията, а ако искате да напиша нещо по избрана от вас тема – пишете ми чрез контакт формата на сайта.Казвам се Кристиян Стаменов, 20 годишен любител на спорта. Направих блога за да споделям знания и да помогна на възможно най-много хора в постигането на желаната от тях форма.


Loading Facebook Comments ...