Реклама
Книги

Дарение

Упражнения за кръст в домашни условия

Упражнения за кръст

В тази статия ще ви предложа 2 страхотни упражнения, с които може да тренира кръста си у дома. Не ви трябват дъмбели, щанги, гири, лостове и каквото и да било! Само малко желание и време за изпълнение на упражненията!

Защо трябва да тренирате кръста?

Защото той е стабилизиращ мускул, който тялото ви ползва при почти всички движения и упражнения.

Колко често да го тренирате? 

Един път седмично, с 1-2 упражнения и 2-3 серии от всяко упражнение е напълно достатъчно. Все пак, както казах той участва в почти всички упражнения, които изпълнявате, и не трябва да го претоварвате !

Упражнение 1: Молитва

Упражнение за кръст

 

Първото упражнение което ще ви предложа се нарича “Молитва”. Изпълнява се по следният начин :

Изправяте се, слагате ръцете си зад тила и започвате да се навеждате на пред докато тялото и краката ви сключат ъгъл 90 градуса. След това от тази позиция се връщате в началната – до изправено положение. (Е.. на снимката е показано с лост във фитнеса, но не успях да намеря по-подходяща снимка..!)

 

Упражнение 2: Супермен

Упражнение за кръст

 

Начин на изпълнение : Лягате по корем на земята, изпъвате ръцете и краката си и се опитвате да ги повдигнете колкото можете по на високо, като ги държите изпънати. Както е показано на снимката.

 

 

 

Това бяха моите 2 предложения за тренировка за кръст в домашни условия. Ако имате въпроси пишете коментар тук или във Фейсбук.

Comments

Comments

Прочетете още:

6 Comments about “Упражнения за кръст в домашни условия”

 • Stilian:

  Мерси много:)

  Thumb up 1 Thumb down 1

 • Stilian:

  Искам да попитам за 2рото упражнение колко време да задържам и колко пъти да го правя? А за 1вото 2-3 серии по 15-20 повторения става ли?

  Thumb up 2 Thumb down 0

 • За първото 2-3 серии по 10-15 повторения са добре.
  За второто – задържай колкото можеш.. :)

  Thumb up 3 Thumb down 0

 • Dique:

  Bez tqga – erektori nanaici.

  Thumb up 4 Thumb down 0

 • 4efo:

  само хиперекстензии му е майката! няма по-добро за кръста, но внимавайте- хиперекстензията може да бъде по-опасна дори и от тези упражнения…

  Thumb up 2 Thumb down 1

 • no_bos:

  Хубаво си се сетил за кръста!Аз си имам ядове с него и ако не е грешно искам да добавя че и упражненията които всички сме правили или правим в даскало също помагат..казвам го от собствен опит!

  Thumb up 2 Thumb down 2

Write a reply