Search
Tuesday 19 June 2018
  • :
  • :

Упражнения за кръст в домашни условия

Упражнения за кръст

В тази статия ще ви предложа 2 страхотни упражнения, с които може да тренира кръста си у дома. Не ви трябват дъмбели, щанги, гири, лостове и каквото и да било! Само малко желание и време за изпълнение на упражненията!

Защо трябва да тренирате кръста?

Защото той е стабилизиращ мускул, който тялото ви ползва при почти всички движения и упражнения.

Колко често да го тренирате? 

Един път седмично, с 1-2 упражнения и 2-3 серии от всяко упражнение е напълно достатъчно. Все пак, както казах той участва в почти всички упражнения, които изпълнявате, и не трябва да го претоварвате !

Упражнение 1: Молитва

Упражнение за кръст

 

Първото упражнение което ще ви предложа се нарича „Молитва“. Изпълнява се по следният начин :

Изправяте се, слагате ръцете си зад тила и започвате да се навеждате на пред докато тялото и краката ви сключат ъгъл 90 градуса. След това от тази позиция се връщате в началната – до изправено положение. (Е.. на снимката е показано с лост във фитнеса, но не успях да намеря по-подходяща снимка..!)

 

Упражнение 2: Супермен

Упражнение за кръст

 

Начин на изпълнение : Лягате по корем на земята, изпъвате ръцете и краката си и се опитвате да ги повдигнете колкото можете по на високо, като ги държите изпънати. Както е показано на снимката.

 

 

 

Това бяха моите 2 предложения за тренировка за кръст в домашни условия. Ако имате въпроси пишете коментар тук или във Фейсбук.Казвам се Кристиян Стаменов, 20 годишен любител на спорта. Направих блога за да споделям знания и да помогна на възможно най-много хора в постигането на желаната от тях форма.


Loading Facebook Comments ...