Search
Monday 21 October 2019
  • :
  • :

Упражнения за рамо | Shoulder exercises

This post is also available in: English

Упражнение за рамо упражнения за рамоТъй като имам статии за всички останали мускулни групи, реших да напиша една статия и за раменете.Тук ще научите : Кога и как да тренирате раменете и с какви упражнения.

Така.. да започнем с това, че раменете са малка мускулна група състояща се от 3 части – предно, средно и задно рамо. Тъй като в моя сайт отделям голямо внимание на стрийт фитнеса – искам да отбележа, че ако вие сте ‘лостаджия’ трябва да подхождате внимателно към раменете. По мое мнение стрийт фитнес тренировките натоварват предостатъчно раменете и няма нужда да отделяте 1 ден посветен само на тях.Още нещо – лесно е да контузите рамото си, а това е нещо което със сигурност не искате! Затова – ВИНАГИ ама ВИНАГИ загрявайте преди тренировка !

Ако все пак обаче мислите, че натоварването в рамото ви не е достатъчно и искате да правите допълнителни упражнения – нужни са ви само 2 дъмбела.

Ето няколко предложения за добри упражнения за рамо с дъмбели.

 

Предно повдигане на дъмбели

Упражнение за рамо упражнения за рамо

 

Като за начало може да го изпълнявате първо с едната после с другата ръка. След като придобиете малко опит може да започнете и с двете едновременно.С това упражнение акцентираме върху предната глава на рамото.

Изпълнение:

Вдигате за 1-2 секунди докато ръката сключи ъгъл 90 градуса с тялото, в най-горната точка задържате 1 секунда и пускате отново за 1-2 секунди.

 

Странично повдигане на дъмбели

Упражнение за рамо упражнения за рамо

 

Това упражнение има 2 варианта : Единия е този в който повдигате ръцете в страни като ги държите изправени. Втория и по-удачен според мен е този показан на снимката.  Ръцете в долна позиция са свити в лакетя на 90 градуса и повдигате до нивото на което е вдигнало момичето. Изпълнението отново е 1-2с нагоре, 1с задържане и 1-2с надолу.

С това упражнение се натоварваме най-вече средната глава на рамото.

 

Раменна преса с дъмбели

Упражнение за рамо упражнения за рамо

 

Друго добро упражнение което акцентира върху предната и средната част на рамото.Важното което искам да отбележа тук е, че в долната позоция(първата снимка) НЕ трябва лактите ви да отиват по-надолу от показаното! Даже по възможност ги дръжте малко по на високо. Изпълнението тук е същото като при горните 2 упражнения.

 

 

 

 

И още нещо важно

Избирайте внимателно тежестта! Не е нужно да слагате 20 кг и да ги вдигате клатейки се и изтласквайки с краката и гърба! При изпълнението на упражненията трябва да сте неподвижен а движението да става само по показания на снимките начин.Казвам се Кристиян Стаменов, 20 годишен любител на спорта. Направих блога за да споделям знания и да помогна на възможно най-много хора в постигането на желаната от тях форма.


Loading Facebook Comments ...