Search
Sunday 28 November 2021
 • :
 • :

Упражнения за рамо | Shoulder exercises

Упражнение за рамо упражнения за рамоТъй като имам статии за всички останали мускулни групи, реших да напиша една статия и за раменете.Тук ще научите : Кога и как да тренирате раменете и с какви упражнения.

Така.. да започнем с това, че раменете са малка мускулна група състояща се от 3 части – предно, средно и задно рамо. Тъй като в моя сайт отделям голямо внимание на стрийт фитнеса – искам да отбележа, че ако вие сте ‘лостаджия’ трябва да подхождате внимателно към раменете. По мое мнение стрийт фитнес тренировките натоварват предостатъчно раменете и няма нужда да отделяте 1 ден посветен само на тях.Още нещо – лесно е да контузите рамото си, а това е нещо което със сигурност не искате! Затова – ВИНАГИ ама ВИНАГИ загрявайте преди тренировка !

Ако все пак обаче мислите, че натоварването в рамото ви не е достатъчно и искате да правите допълнителни упражнения – нужни са ви само 2 дъмбела.

Ето няколко предложения за добри упражнения за рамо с дъмбели.

 

Предно повдигане на дъмбели

Упражнение за рамо упражнения за рамо

 

Като за начало може да го изпълнявате първо с едната после с другата ръка. След като придобиете малко опит може да започнете и с двете едновременно.С това упражнение акцентираме върху предната глава на рамото.

Изпълнение:

Вдигате за 1-2 секунди докато ръката сключи ъгъл 90 градуса с тялото, в най-горната точка задържате 1 секунда и пускате отново за 1-2 секунди.

 

Странично повдигане на дъмбели

Упражнение за рамо упражнения за рамо

 

Това упражнение има 2 варианта : Единия е този в който повдигате ръцете в страни като ги държите изправени. Втория и по-удачен според мен е този показан на снимката.  Ръцете в долна позиция са свити в лакетя на 90 градуса и повдигате до нивото на което е вдигнало момичето. Изпълнението отново е 1-2с нагоре, 1с задържане и 1-2с надолу.

С това упражнение се натоварваме най-вече средната глава на рамото.

 

Раменна преса с дъмбели

Упражнение за рамо упражнения за рамо

 

Друго добро упражнение което акцентира върху предната и средната част на рамото.Важното което искам да отбележа тук е, че в долната позоция(първата снимка) НЕ трябва лактите ви да отиват по-надолу от показаното! Даже по възможност ги дръжте малко по на високо. Изпълнението тук е същото като при горните 2 упражнения.

 

 

 

 

И още нещо важно

Избирайте внимателно тежестта! Не е нужно да слагате 20 кг и да ги вдигате клатейки се и изтласквайки с краката и гърба! При изпълнението на упражненията трябва да сте неподвижен а движението да става само по показания на снимките начин.
Loading Facebook Comments ...

9 thoughts on “Упражнения за рамо | Shoulder exercises

 1. Кристиян

  Здравейте, пак съм аз. Понеже ми писна да гледам хора с различни рамена, крака,ръце и коремни плочки, искам да се обърна към теб, като специалист. Това е моята цел. http://prikachi.com/images.php?images/613/3680613s.jpg
  Хич не ми дреме, кой какво казва. Това е целта ми и рано или късно ще я постигна. Можеш ли да ми направиш хранителен и тренировъчен режим. Прочетох целия ти сайт, от до, и ти благодаря искренно за това, че помагаш на хората. Немога да го направя сам и това е. Моля те, помогни ми. Знам, че това няма да стане бързо, но го искам много. Малко инфо, въпреки че и миналия път ти дадох. Казвам се Кристиян, на 16 години съм, висок съм 190 сантиметра и тежа 76 килограма. На скоро се възтанових от травма и вече знаеш какво целя. Гледам снимката и си мисля, че не искам нишо повече, но и нищо по – малко. Аз съм ти голям фен и се обръщам към теб, зашото мисля че си компетентен.

  Благодаря предварително и дано несъм много нахален :Д

  Reply
 2. Evgeni

  Забравил си раменна преса с щанга (което е базово упражнение и е много добро).

  Reply
 3. teodor

  ami sega treniram ve4e ot 14 dena tova na snimkite go praktikuvam postoqnno samo 4e v legnalo polojeniq i taka pravq po 5 0serii s dambeli i imam ? da li kato sam v legnalo polojeniq da li ste mi pomogne ili v pravo polojenie

  Reply

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *