Search
Friday 22 June 2018
  • :
  • :

Високо въглехидратна диета (ВВД) – всичко за нея

Високо въглехидратна диета ВВДЗдравейте !

В тази статия ще ви обясня какво е това нещо Високо въглехидратната диета (ВВД).

Какво е ВВД ?

ВВД – високо въглехидратна диета, е режим на хранене с повишен прием на въглехидрати. Този режим на хранене е страшно близък до типичният български хранителен режим, поради голямото количество на тестени изделия, които приемаме.

За какво служи ВВД ?

Високо въглехидратната диета служи за покачване на тегло и мускулна маса. (забележете – ТЕГЛО и мускулна маса, т.е докато сте на ВВД най-вероятно ще качите и някое друго килце мазнини, но не се притеснявайте, след като изчистите всичко ще си дойде на мястото ! )

Какво става в тялото ни докато сме на ВВД ?

Както казах в статията за НВД, въглехидратите имат пряка връзка с анаболния хормон инсулина. От него зависи това дали ще покачваме тегло или ще сваляме. Ако искаме да качваме, приемаме повече въглехидрати, като по този начин дигаме нивата на инсулин, и тялото ни започва да покачва тегло.

Проблема на ВВД е, че едновременно със мускулната маса качваме и мазнини, но не се притеснявайте ! След като качите желаните килограми, за 1-2 месеца на НВД и доста кардио всичко ще си дойде на мястото !

Толкова от мен, дано статията ви е била интересна и полезна.Казвам се Кристиян Стаменов, 20 годишен любител на спорта. Направих блога за да споделям знания и да помогна на възможно най-много хора в постигането на желаната от тях форма.


Loading Facebook Comments ...