Search
Wednesday 21 August 2019
  • :
  • :

Вредите от тютюнопушеното

Как цигарите вредят на здраветоРеших да напиша тази статия, с надеждата че ще накара поне малка част от читателите да се откажат от цигарите.

Нека да започнем с няколко факта :

Органите на дишането стават по уязвими. При 85% от пушачите се наблюдава бронхит, който с времето прогреиса и се превръща в рак на белите дробове.
Внезапната смърт на хора между 40 и 60 години е 4 пъти по-голяма при групата на пушачите, от колкото тази на непушачите.

Млад човек пушещ по 1 кутия цигари дневно диша както човек който е 25 години по-възрастен от него и не пуши.

Вероятността за инфаркт при пушачите е 2 пъти по-голяма.

Пушенето и тренировките

От пушенето няма нищо добро, което може да извлечете. То сериозно вреди на дробовете ви, и по този начин намаля количеството кислород, който те приемат. Така вие се задъхвате и изморявате по-лесно. Освен това вероятно знаете, че кислорода играе важна роля в производството на енергия, следователно като приемаме по-малко кислород имаме по-малко сила и енергия.

Тук мисля, че е мястото да пусна и един клип, който може да ви се стори дори неприятен, но поне показва реалността!

Разликата между пушач и непушач

И като за финал как цигарите вредят на бюджета ви?

Въпреки, че вероятно сте правили подобни сметки, аз реших да направя една простичка и бърза сметка за вас.

Ако да речем дневно пушите по една кутия цигари, която струва средно 4 лева какво се получава в края на месеца?

4 x 30 = 120лева на месец. Доста нали? Със 120 лева може да се храните повече от половин месец с най-висококачествена храна.

 Ако имате да допълните нещо, или просто искате да изразите мнение – напишете 1 коментар под статията!Казвам се Кристиян Стаменов, 20 годишен любител на спорта. Направих блога за да споделям знания и да помогна на възможно най-много хора в постигането на желаната от тях форма.


Loading Facebook Comments ...