Search
Wednesday 21 August 2019
  • :
  • :

Въглехидратите и чистенето на мазнини 4 СУПЕР СЪВЕТА | Carbs and weight loss – 4 SUPER TIPS !

This post is also available in: English

Въглехидратите и стопяването на мазниниЗдравейте момчета и момичета ! Това ще е една кратка статия, в която ще обърна внимание на приема на въглехидрати, когато сте в период на чистене.

Въглехидратите и чистенето на мазнини

Ако искате да изчистите излишните мазнини, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да намалите количеството въглехидрати, което приемате. Освен това, въглехидратите трябва да бъдат разпределени разумно през деня. Както вероятно знаете, те са първият източник на енергия, който ползва тялото ви, а НЕ изразходваните въглехидрати се превръщат в мазнини. Затова, разумния прием на въглехидрати е ключ към успеха в борбата с мазнините.

Ето няколко неща, които съм установил, че трябва да бъдат по този начин, ако искате да ‘стопите’ мазнините.

1) Старайте се ВИНАГИ да приемате бавни въглехидрати. Те задължително ТРЯБВА да присъстват на закуска. Тя трябва да е богата както на тях, така и на стабилно количество бързоусвояващ се протеин. Пример за такава закуска е овесени ядки с мляко + белтъци от яйца.

2) Следващия по-голям прием на въглехидрати да бъде в храненето преди тренировка. С това се цели набавяне на енергия, която да се използва в тренировката.(тук може да си позволите и бързи въглехидрати)

3) В останалите хранения набавяйте въглехидратите си от зеленчуци. Те са нискокалорични и съдържат фибри, които ще ви държат сити по-дълго.

4) Без въглехидрати вечер. Последното ви хранене(даже и пред последното) НЕ трябва да съдържа никакви въглехидрати. Набавете си стабилно количество протеин, който да възстанови мускулите ви през нощта. А не енергия, която да НЕ изразходвате и да се преобразува в мазнини.

Това бяха няколко от изводите, до които съм стигнал. Надявам се статията да ви е била полезна. 

Коментари може да пишете под нея.

 Казвам се Кристиян Стаменов, 20 годишен любител на спорта. Направих блога за да споделям знания и да помогна на възможно най-много хора в постигането на желаната от тях форма.


Loading Facebook Comments ...