Search
Tuesday 18 June 2019
  • :
  • :

Отношение м/у трениращите

Кристиян Стаменов

 

Преди известно време писах подобна статия, с която се опитах да изкажа моето крайно възмущение от случващото се наоколо. Сега с риск да се повторя бих искал да кажа още няколко неща, тъй като ми писва всеки ден да ставам свидетел на такава морална деградация, абсолютна липса на уважение към труда на другите, подигравки отправени към различните и като цяло едно осезаемо пропадане на младото поколение.

Защо коментара ви, отправен към човек с плочки винаги трябва да бъде „слабо момче с плочки е като дебело момиче с гърди – не се броят” .  Защо винаги, когато някой постигне някакъв видим прогрес, то ще се чуят думите „ тоя зоба” или „ какво от това пак ще го бия” . Защо вместо това не кажете едно браво за труда, отдадеността и постигнатите резултати на човека? Защо когато някой тренира по трибойска програма в 90% от случаите от устата му ще се чуе подигравка за друг, който не може да вдигне неговите килограми от лег. Респективно с това трениращият по някакъв типичен бодибилдърски сплит ще го подиграе, затова че той пък няма добре оформена мускулатура.Защо когато в залата правиш някакво по-странно упражнение, което е различно от нещата, които обикновено се виждат там винаги ще се намери някой, който да те изкоментира или изгледа глупаво? Защо когато някой може да направи 5 набирания вместо да се намерят двама, с чиято помощ той да направи още 2 набирания, ще се намерят двама, които да го подиграят, че е слаб…? Защо ? Нима те не помнят времето, когато те са били по-слаби от човека пред тях?

Защо има омраза между хората трениращи на лостовете и тези трениращи в залата? Нима те не са едни и същи хора, обединени от едно и също – спорта?  Както едните стават, хапват и отиват в залата да се трудят, така и другите отиват на лостовете. Всички сме различни, всеки има своите цели и идеали. Защо трябва различните разбирания да бъдат приемани като грешни и оплювани?

Защо вместо да бъдем по-добри, да си помагаме един на друг и да прогресираме заедно всеки се старае да те дърпа на долу? Не знам..

Моя призив към всички вас е да се замислите над написаното от мен и ако откривате дори малка част от себе си в горното описание, опитайте се да го промените и да станете малко по-добри.Казвам се Кристиян Стаменов, 20 годишен любител на спорта. Направих блога за да споделям знания и да помогна на възможно най-много хора в постигането на желаната от тях форма.


Loading Facebook Comments ...