Search
Wednesday 21 August 2019
  • :
  • :

Закон за калорийния баланс – изключително важна статия

Калориен балансЗдравейте !

Реших да отделя една статия, в която с няколко думи ще ви обясня как действа храната на тялото ви, защо покачвате и защо сваляте тегло.

Храната, която хапваме съдържа калории. Калориите са енергия. Те не се използват от тялото ни само за физическата му активност, а за почти всички негови функции. С други думи, дори да седите цял ден пред компютъра вие ще изгорите доста калории само защото тялото ви е живо.

И така, ако тялото ви днес изгаря 2000 калории а вие приемате 2500, то тези 500 калории ще бъдат превърнати в мазнини просто защото телата ни са  така устроени.

Ако пък приемате 1800 калории, то тези 200 калории ще бъдат изгорени от натрупаните мазнини и по този начин ще отслабнете.

Ето колко лесно е всичко !

Съвет : Без значение дали искате да качвате или да сваляте, не прибягвайте до резки калорийни промени. Това може да доведе до редица проблеми с тялото ви !Казвам се Кристиян Стаменов, 20 годишен любител на спорта. Направих блога за да споделям знания и да помогна на възможно най-много хора в постигането на желаната от тях форма.


Loading Facebook Comments ...