Search
Wednesday 29 November 2023
  • :
  • :

Въже за скачане – какво да избера?

Bad-Boy-Speed-Rope-412x570_0-300x300

Скачането на въже е дейност, която гарантира многобройни ползи върхо нашите тела.  Като започнем от факта, че с него за 10 минутки може да изгорим около 200 калории, продължим с това, че този тип кардио подпомага работата на сърцето и приключим с факта, че въжето лесно може да се побере в джоба на якето ни.

Видове въжета

Cloth Rope – Въже от плат

Въжето от плат е най-евтиния, лесно достъпен, но не и най-изгоден избор. Обикновено тези въжета са направени от платови и найлонови нишки и са доста леки, което прави въртенето им трудна задача и по този начин нормалната тренировка се превръща в мъчение.

PVC Rope – Въже от PVC

Този тип въже е по-добър от от cloth rope, върти се по-лесно и бързо, но единственият недостатък е, че този тип въже не е подходящ за скачане на открито и на твърди повърхности. Препоръчва се за използване в залата.

Leather Rope – Кожено въже

Този тип въже обикновено се предлага с дървени дръжки. Изработено е от кожа, която е по-тежка от въжето от плат и от PVC въжето.  Обикновено този тип въже за скачане се ползва от по-професионални спортисти, които залагат на бързината и енергията. Въжето е подходящо за скачане на открито.

Гумено Въже

Тоя е моя любим тип въже. Обикновено е изработено от пластмасови/дървени дръжки, някой път може да има допълнително закачени халки, към които се закача и въжето. Обикновено този тип въже е подходящ за използване както на открито, така и на закрито. Тежко е и доста бързо. Случаен допир с гърба ви ще ви гарантира временен татос :D, но пък no pain no gain :).

Продукти, които препоръчвам аз :

jumping ropeBad-Boy-Speed-Rope-412x570_0-300x300

 

Надявам се статията да ви е била интересена и ще се радвам ако напишете по 1 коментар :)
Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *