Search
Friday 12 July 2024
  • :
  • :

Прогресирай с Push-Pull Тренировка!

Прогресирай с Push-Pull Тренировка!

Arnold- benchingПривет приятели! :)

В днешната статия, ще ви предложа нещо различно, което предполагам, че малцина от вас са пробвали. Широко разпространено в България е схващането за комбинирането на 1-2 до 3 мускулни групи на тренировка – обикновено малка и голяма или малка и две големи, като се правят доста серии за голямата, малко по-малко изолации за малката/малките и тренировката приключва. Така например трениращите комбинират гърди с трицепс и рамо, гръб с бицепс /трапец, краката ги остават за последният ден, като включват разни изолации за рамо и тн.

Всичко това обикновено дава известен резултат, но нека първо да се върнем към физиологията на човека и тренировките от времето на Арнолд. Човешкото тяло е създадено така, че да може да изпълнява сложни движения, изискващи активирането на много мускулни групи. Със сигурност, едностранното сгъване за бицепс с дъмбел не е било едно от натуралните действия заложени в него. Доказан факт е, че при изпълнение на многоставни упражнения като мъртва тяга, клек, лег и темподобни нивото на тестостерон и много други жизненоважни хормони се подобрява драстично. Това допринася за по-добър мускулен растеж, възстановяване и по-добри резултати.

Arnold SwzНе знам дали сте запознати, но Арнолд, още преди над 55 години е тренирал със суперсерии различни мускулни групи. Това ще рече, че например е правил придърпване на горен скрипец, последвано от вдигане от лег, наклонен лег последван от гребане тип мечка и много други. Този тип тренировка допринася за НЕ локалното съсредоточаване на кръвта и циркулирането и между различните мускули антагонисти – както в горните случай – гръб-гърди, допринася за изпомпването на много повече хормони, много по-добро възстановяване, тъканите приемат сигналите от натоварването по много по-добър начин и така се получава по-бърз растеж и възстановяване. На фона на всичко това, мускулната треска, която обикновено възпрепятства трениращите от тренировка на следващият ден почти отстътва, и общо взето от подобен тип тренировки има само плюсове.  Лично аз съм тренирал по този начин доста пъти и наистина резултата си струва.

Горещо ви препоръчвам да изпробвате подобен тип тренировка и ще се радвам ако ми напишете отзивите си като коментар под статията!

Ако имате въпроси, запитвания или предложения, може да ми пишете на ФЕЙСБУК страницата ми.
Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *