Search
Tuesday 6 December 2022
  • :
  • :

Тренирай с главата !!!

train-with-your-brain

Днешната статия е малко по-различна. Тя  не е писана от мен, а ми беше предоставена от собственика на trenirai.bg, който е 2 пъти по-възрастен от мен и вероятно знае поне и толкова повече относно тренировъчни методи,  хранене и тн. Ето какво ни пише той:

Тренирай с главата!

Колко дни в седмицата ходите на фитнес?! Три, четири може би пет! Доволни ли сте от резултата? Може би да, а може би не! По каква програма тренирате, на Колман, Кътлър или Хийт  и последния въпрос, който е най-важен – ЗАЩО?

От няколко години на сам проповядвам за по-малко тренировки и повече почивни дни. Да това няма да ви качи на сцената, но ако нямате състезателни амбиции, по-добре вижте какво имам да ви кажа.

Обикновения трениращ, тренира в свободното си време, вмества тренировките във всекидневните си ангажименти и отделя средства от ограниченият си бюджет. Ако не си изкарвате парите с бодибилдинг, не виждам смисъл да копирате тренировките на хората, които го правят. Това е все едно да караш 25 годишен голф и да копираш Шумахер. Малко смешно нали, а доста хора го правят!

Какво да правим в такъв случай?

Първото и най-важно нещо е правилната преценка и най-вече себеоценка. И не на последно място да не вярвате в чудеса. Чудесата стават само в приказките, в реалния живот всичко става с много труд, полаган постоянно за много дълъг период от време. Чак това и само тогава има видим резултат.Тренирайте умно, не копирайте грешни модели. Пречупвайте всичко през собствената си призма, осмисляйте всичко, водете записки, анализирайте, променяйте когато е необходимо и най-вече мислете.

Ето и някои отправни точки за добри резултати в залата:

  1. Тренировъчни дни – стремете се почивните дни да са повече от тренировъчните. Това е особено важно за обикновените трениращи. Дайте възможност на тялото си да се въстанови и да расте. Три тренировки с тежести в седмицата е добър вариант.
  2.  Упражнения – ползвайте тези, които товарят цели мускулни зони, които карат няколко мускула да работят заедно. Такива са: Клек, мъртва тяга, повдигане от лег, набиране, кофички, гребане с щанга, пуловър, раменни преси с щанга и тн.
  3. Хранене – следете протеина, около 2 гр на килограм е добре. Нека той идва предимно от месо, яйца, мляко ,риба и извара.
  4. Сън – 8 часа, това е закон, всичко по-малко е компромис с крайния резултат.
  5.  Тренировки – избягвайте “модерните” 4-5 дневни сплитове. Ако не сте начинаещи то разделете тялото на 2 или 3 и го тренирайте с подбрана група от упражнения. Стремете се да ставате по-силни в тях, месец след месец, година след година. Ако се храните правилно и следвате силата, то и теглото ще дойде.

Общо взето това е. Не е сложно, въпреки това е трудно за изпълнение, но пък крайният резултат си заслужава!

Повече за автора на статията

agЗдравейте, казвам се Александър Георгиев и съм част от „желязната игра“ вече над 20 години. През това време придобивах опит и знания, които ми позволиха да създам издателство „Сила и Здраве“, което предложи за първи път у нас едни от най-ценните бодибилдинг книги. Като естествено продължение се появи и сайта „Тренирай.БГ“. Вярвам, че всеки един човек може да изгради тялото, което заслужава и тук ще разберете как!

Още една статия от Александър
Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *