Search
Tuesday 6 December 2022
  • :
  • :

Тренировъчните ръкавици

Тренировъчни ръкавици

„Какъв тип тренировъчни ръкавици да избера?” 

Leather-Wrist-Belt-Fitness-Harbinger-font-b-Gloves-b-font-Long-Wrist-Leather-Belt-Weight-LiftingТова е въпрос, който си задава всеки един начинаещ.  Моето лично мнение е, че ръкавиците (тези за фитнес и лостове) са малко излишен аксесоар. Голяма част от ръкавиците на пазара се предлагат с прекалено дебели подплънки, които лимитират силата и здравината на захвата.  Отделно, че ръцете се изнежват и в последствие ако се наложи да тренираме дори 1 път без ръкавиците си, дланите бързо ще ни предадат заради болката от мазолите. Както не един път съм препоръчвал, може да замените ръкавиците с доста по евтин алтернативен вариант – кухненски гъби, погледнете тази статия и ще разберете за какво говоря.

 

Следващият тип ръкавици, за които искам да ви кажа няколко неща са боксовите ръкавици.everlast-boxing-men-leather-aerobic-training-boxing-gloves

Унцията, или на английски ounce/OZ е мерната единица, с която се измерва тежестта на ръкавицата. Колкото по-тежка е ръкавицата, толкова по-трудно е да се нанесе удар и толкова по-бързо се изморяват раменете. Унциите на ръкавиците могат доста да варират. И ма ръкавици от 8-10 OZ, които обикновено се ползват при спаринг или при отработване на техниката и скоростта. Те са много по-леки от 20OZ ръкавици например и тях умората идва по-бавно.

Ръкавици с размер 12 до 16 OZ обикновено се ползват при по-тежки тренировки, по-сериозни спаринги и по-издръжливи боксиори.По голямата ръкавица гарантира по-голямо ниво на защита, но пък по-голямата тежест допринася за по-бързото изморяване на ръцете и раменете.

Размер от 18 ункции и нагоре превръща тренировката в предизвикателство за тялото и ума.Умората настъпва доста бързо,  затова такъв тип ръкавици се препоръчват за сила и издръжливост.

Относно тренировките с круша

За работа с круша се препоръчват боксови ръкавици с размер 12 или в повечето случай 14 OZ, като освен тях боксовите бинтове остават задължителен аксесоар, който ще гарантира сигурността на вашите китки. При тежки спаринги може да ползвате 16 OZ, ако искате максимално да подобрите техниката и издръжливостта си.

БГ фитнес
Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *