Search
Wednesday 21 August 2019
  • :
  • :

Да отслабнем с Afterburn ефекта | Lose weight with the after burn effect !

This post is also available in: English

Кардио - тичане Afterburn, както може би се досещате от името представлява изгаряне на калории дори след края на физическа активност. Тази статия ще бъде много полезна на всеки, които иска да отслабне или просто да подобри малко своя релеф. Тук отново ще говорим за важността на кардио упражненията и тяхната продължителност.

Има два начина да отслабнете.Единия е като приемате по-малко калории от колкото изгаряте, или с други думи да намалите храната си с малко, но по този начин вие най-вероятно ще намалите и количеството протеин, което приемате чрез храната и по този начин ще забавяте възстановяването на мускулите.

Вторият начин е по-лесен и отнема не повече от 30 минути на ден. Досетихте ли се вече? – Да точно така, кардиото!Дали ще тичате, ходите, плувате, карате колело, скачате на въже и каквото още се досетите, вие ще изгорите допълнителни калории. Освен изгорените калории по този начин забързвате метаболизма и го карате той сам да започне да изгаря повече калории.

И все пак, да си дойдем на думата за Afterburn(афтърбърн) ефекта.

Какво представлява ?

Група от учени направили експерименти и установили, че когато правим кардио, тялото ни гори много повече калории от колкото  предполагаме. Чрез кардио упражненията, метаболизма се забързва и изгарянето на калории продължава дори след края на нашето кардио! С други думи, ако тичаме 30 минути – ние ‘горим’ калории през тези 30 минути, НО това ‘горене’ на калории продължава и след като спрем да тичаме!

Ето една статистика показваща колко калории ще изгори човек с тегло 100кг:

За 20 минути тичане – 230 калории | и 70 допълнителни калории ще бъдат изразходвани след края на тичането  |

 

За 35 минути тичане – 400 калории | и 460 допълнителни калории ще бъдат изразходвани след края на тичането |

 

За 50 минути тичане – 570 калории | и 580 допълнителни калории ще бъдат изразходвани след края на тичането |

 

А какво става ако тичаме под 20 минути?

Изгорените калории ще бъдат само тези, които сме изгорели през самия процес на тичане. Афтърбърн ефекта няма да бъде на лице в този случай.

Е, толкова за тази статия. Ако имате въпроси – питайте! Било то тук, или във Фейсбук.Казвам се Кристиян Стаменов, 20 годишен любител на спорта. Направих блога за да споделям знания и да помогна на възможно най-много хора в постигането на желаната от тях форма.


Loading Facebook Comments ...