Search
Wednesday 21 August 2019
  • :
  • :

Застой в отслабването ? | Weight-loss plateau ?

This post is also available in: English

ОтслабванеЗдравейте !

Тази статия ще бъде за хората, които са отслабнали, станали са малко по релефни, свалили са няколко килца, но от край време не успяват да смъкнат дори и грам, въпреки че са активни и тренират както са тренирали до сега.

Първо искам да кажа, че колкото по-малко мазнини имате в тялото, толкова по-усилено то се опитва да запаси всеки грам, просто защото така сме устроени.

И сега да си дойдем на думата – защо отслабнахте до едно положение и не успявате да смъкнете дори и грам повече.

Както предполагам знаете, тялото ви гори енергия за да бъде живо. Енергията се набавя от калориите от храната и ако приемате повече калории от колкото горите – качвате, а ако приемате по-малко отслабвате.

Ако обаче вие си имате някакъв режим на тренировки и хранене и да речем дневно приемате 2000 калории, които на вашето лично тегло да речем 70 килограма са достатъчни да отслабвате с 400 грама седмично вие ще свалите до едно положение (65 кг например). След което, ако продължите да приемате тези 2000 калории и тренирате по същият начин както до момента вие няма да смъкнете дори и грам. Това е така, защото тялото на човек 65 килограма не гори същите калории, както тялото на 70 килограмов човек. Затова, ако искате да продължите да сваляте, вие трябва да намалите малко калориите ИЛИ да увеличите продължителността/интензивността на тренировката си. Звучи логично нали ?

Надявам се да сте ме разбрали и статията да ви е била полезна и интересна. Очаквам коментарите ви.Казвам се Кристиян Стаменов, 20 годишен любител на спорта. Направих блога за да споделям знания и да помогна на възможно най-много хора в постигането на желаната от тях форма.


Loading Facebook Comments ...