Search
Wednesday 21 August 2019
  • :
  • :

Как да свалим 1кг мазнини ? | How to lose 1 kg of fat

This post is also available in: English

Как да свалим 1кг мазниниЗдравейте приятели !

В тази кратка статия ще ви обясня какво представляват 1кг мазнини и какво трябва да направите за да ги свалите.

Както предполагам знаете, 1 грам въглехидрати има 4 калории, 1 грам протеин (белтъчини) също има 4 калории, докато 1 грам мазнини има 9 калории.

Ако направим няколко прости сметки, ще разберем, че за да свалим 1кг мазнини ние трябва да предизвикаме в тялото си дефицит на 9000 калории. Звучат много, нали ?

Е спокойно ! Всъщност не са чак толкова много.

Тялото ви гори средно между 2000 и 3000 калории дневно, само за да поддържа жизнените си функции.

Нужните калории на тялото ви зависят от МНОГО фактори и няма начин, по който да разберете колко точно калории гори то на ден.

А как тогава да предизвикам недостиг на калории, че да отслабна ?

Достатъчно е да продължите сегашният си начин на живот и хранене, но с малката разлика че трябва да включите още някаква допълнителна дейност, която да извършвате.

Ако да речем в момента правите кардио (тичане, плуване, скачане, футбол, баскетбол или каквото още се сетите) 3 пъти седмично по 20 минути и теглото ви не е мръднало за 1 месец, увеличите тези 20 минути на 30 и след месец проверете резултата.

Резултат ще има, стига да се храните по същият начин както през миналия месец.

И още нещо ВАЖНО

НЕ БЪРЗАЙТЕ ! Добра скорост на отслабване е 1кг на 2-3 седмици. Ако търсите по-бърз резултат, може да си докарате различни здравословни проблеми.

Толкова от мен, ако имате въпроси пишете коментар под статията.Казвам се Кристиян Стаменов, 20 годишен любител на спорта. Направих блога за да споделям знания и да помогна на възможно най-много хора в постигането на желаната от тях форма.


Loading Facebook Comments ...